Arvostelussa Samsung Galaxy S 2 (I9100)


Samsung Galaxy S 2

Esittelemme Samsungin lippulaivan Galaxy S2. Kyseiseltä älypuhelimelta voi odottaa paljon, sillä sen edellinen versio Galaxy S julkistettiin vuoden 2010 alussa ja siitä tuli välittömästi myyntimenestys. Galaxy S:n on nyt aika väistyä sen seuraajan tieltä. Galaxy S 2 tuo mukanaan kaiken mitä alkuperäisessä Galaxy S versiossa oli hyvää ja tekee puhelimesta vielä paremman; puhelimeen on lisätty tuplaydinprosessori, se on muotoilultaan ohuempi ja kevyempi ja muutenkin rautapuolelta kaikin puolin paranneltu. Kyseessä on siis älypuhelinten eliittiä ja älypuhelimet.com ottaa sen nyt tarkempaan arvosteluun. 

Tekniset tiedot:
Käyttöverkot GSM 850/900/1800/1900 MHz
HSPA 900/1900/2100 MHz
Tiedonsiirto GPRS, EDGE
HSPA+ (21 Mbps), HSUPA (5,76 Mbps),
WLAN (802.11 a/b/g/n)

Prosessori 1,2 GHz tuplaydin ARM Cortex-A9

Mitat 125,3 × 66,1 × 8,49 mm
Paino 116 grammaa
Näyttö 4,27″ kapasitiivinen Super AMOLED plus kosketusnäyttö
Näytön tarkkuus 800 × 480 pikseliä
Värien lukumäärä 16 milj. väriä
Prosessori 1,2 GHz tuplaydin ARM Cortex-A9
Muisti 1 Gt RAM, 16 Gt Flash
Kamera 8 MPix, LED-salama,
etukamera 2 Mpix
Radio FM-radio (RDS)
Musiikkisoitin MP3/WAV/eAAC+/AC3/FLAC
Käyttöjärjestelmä Android 2.3.3 (Gingerbread)
Liitännät 3,5mm TRS, microUSB v2.0, Bluetooth v3.0,
HDMI, Wi-Fi Direct, USB On-The-Go
Muuta GPS, tuhansia ladattavia sovelluksia

Samsung Galaxy S2 pakkaus

Laitteisto:

Galaxy S 2 on merkittävä päivitys edeltäjäänsä verrattuna lähes kaikilla osa-alueilla. Sen ehkä suurimmat erot löytyvät sen tuplaydin prosessorista ja suuremmasta Super Amoled plus näytöstä. Prosessorina toimii 1,2 GHz tuplaydin ARM Cortex-A9, joten suoritustehosta puhelimessa ei ole pulaa. Samsungin  tuo myös uuden Super AMOLED Plus-näytön ja tästä johtuen Galaxy S2:n näyttö on erittäin kirkas ja selkeä. Värikylläisyys on erinomainen ja puhelin toimii hyvin jopa suorassa auringonvalossa. Puhelin on myös erittäin helppo käsitellä vaikka siinä on 4,3 tuuman näyttö, mikä johtunee puhelin ohuesta rakenteesta. Galaxy S 2 on vain 8.49mm ohut ja siinä on edelleen Galaxy S:stä tuttu ulkonema alaosassa.

Laitteen etupuolelle on jätetty vain kaikki olennainen. Suuren näyttö lisäksi yläosassa löytyy kuulokeliitin, sekä 2 megapikselin kamera, joka löytyy kaiuttimen vierestä näytön puolella. Kameran ja kaiuttimen välissä löytyy etäisyyden ja ympäröivän valon anturit ja Samsung logo löytyy juuri kauittimen alapuolella. Kuten alkuperäisessä Galaxy S:ssä, ei myöskään tämän puhelimen alareunassa löydy etsi painiketta, joka mahdollistaa keskitetyn etusivupainikkeen. Etusivupainikkeen molemmin puolin löytyy kapasitiivinen valikko ja takaisin painike. Vasemmalla puolella laitetta löytyy volyyminäppäin, joka on käytännössä yksi pieni pala muovia. Se antaa hyvän määrän vastustusta eikä työnny ulos puhelimesta liikaa. Pohja on yksinkertainen ja sieltä löytyykin vain laturille paikka ja mikrofoni. Oikealla puolella löytyy virta/lukituspainike.


Galaxy S2 takakuori ei ole edeltäjänsä tapaan kiiltävä, mikä on erittäin hyvä uudistus pitäen silmällä kuinka herkkä se oli keräämään sormenjälkiä. Samsung päätti käyttää kuvioitua taustaa, joka on edelleen hyvin hatara pala muovia, mutta siitä huolimatta laite tuntuu laatutuotteelta. Puhelimen takaosassa löytyy 8 megapikselin kamera yhdellä LED-salamalla, Samsungin logo ja pieni kaiutin oikeassa alakulmassa.


Vaikka Samsung käytti paljon muovia tehtäessä Galaxy S 2:sta, puhelin ei tunnu yhtä halvalta kun edeltäjänsä. Muovin käyttö pitää laitteen kevyenä, mutta hyvät materiaalit antavat jämäkän tunteen. Muutenkin Galaxy S2 on suunittelultaan erittäin onnistunut puhelin ja näyttää erittäin laadukkaalta. Puhelimen muotoiluun on selvästi panostettu ja se tekee Galaxy S 2:sta yhden eleganteimmista älypuhelimista markkinoilla. 

Ohjelmisto:

Samsung galaxy s2 työpöytä touchwizGalaxy S 2 käyttöjärjestelmänä toimii TouchWiz, joka löytyy kaikista muista Galaxy S sarjan laitteista.  Käyttöjärjestelmässä on myös uusia ominaisuuksia, jotka tekevät käyttökokemuksesta entistä paremman. Samsung tuo ohjelmistoon uusia puolia, jotka ovat hyödyllisiä ja samalla mukavia käyttää.
TouchWiz säilytti kaikki ominaisuudet, jotka tekivät edeltäjästä menestys puhelimen ja siihen on lisätty myös uusia elementtejä, joita ei ole esiintynyt muilla Android laitteilla. Näyttöä nipistämällä paljastuu kaikki aloitusnäytöt ja niitä voi järjestellä tavalliseen tapaan TouchWiz:llä. Samsung on kehittänyt myös vaihtoehtoisen tavan liikuttaa kuvakkeita ja widgettejä aloitusnäyttöjen välillä.
Voit siirtää siirtäää sovelluksia tai widgettejä tavallisesti aloitusnäkymässä pidättämällä objektia pohjassa. Mutta sen sijaan, että vedät objektia yhdeltä näytöltä toiselle, TouchWiz voi kiihtyvyysmittarin avulla tehdä sen puolestasi, ja kaikki mitä sinun tarvitsee tehdä on vain kallistaa laite ja siirryt suoraan toiselle etusivulle. Ominaisuus on hieman liian herkkä, mutta auttaa liikuttelua huomattavasti.
TouchWiz tarjoaa myös monia Samsungin kehittämiä sovellutuksia nimeltä hubit. Hubeja löytyy sosiaaliseen mediaan, lukemiseen, peleihin ja musiikkiin, sekä hyvä kuva editori ja videoiden leikkausohjelma. Ohjelmistosta löytyy myös monia muitakin Samsungin mukauttamia sovelluksia esiasennettuna puhelimeen ja koska monet niistä todella ovat hyödyllisiä, on vaikea kutsua näitä sovelluksia suorituskykyä verottaviksi, vaikka ne sitä olisivatkin. Esiasennettuna Galaxy S2:sta löytyy paljon ohjelmistoja ja widgettejä joiden avulla saa etusivunsa henkilökohtaisen näköiseksi.
Vlingo on  myös esiasennettuna Galaxy S 2:ssä ja voit käyttää äänikomentoja painamalla Koti-painiketta kahdesti riippumatta siitä, missä sovelluksessa olet. Vlingo ei valitettavasti tue Suomen kieltä ainakaan tällä hetkellä. Puhelin pystyy kuitenkin suorittamaan englanninkielisiä komentoja melko tehokkaasti.
Galaxy S 2 mukana tulee Android 2.3.3 Gingerbread käyttöjärjestelmä ja vaikka se ei ole uusin versio Gingerbread versiosta on käyttöjärjestelmä erittäin mukava ja toimii hyvin TouchWizin kanssa. Galaxy S2:lla voi myös ottaa ruutukaappauksia ilman erillistä sovellusta. Se onnistuu pitämällä kotinäppäintä pohjassa ja samalla painaa virtanäppäintä. Ruutukaappaukset tallennetaan puhelimen muistiin ja niitä pääsee selailemaan puhelimen galleriasta.


Internet selain:

Android puhelimien selaimissa ei yleensä ole kovin paljon eroa. Galaxy S 2 tuo kuitekin ominaisuuden, jota ei ole löytynyt muista selaimista. Asettamalla kaksi sormea ​​näytölle ja kallistamalla puhelinta alas tai ylös voit suurentaa tai pienentää sivuja. Toiminto on hyvin herkkä, joten puhelinta on kallistettava hitaasti. Tämä on kuitenkin erittäin kätevä toiminto, kunhan siihen tottuu.
Kuten kaikkissa Galaxy S puhelimissa, Galaxy S 2:sta löytyy selaimen kirkkaudensäätö mahdollisuus ja vaikka on hyvä, että löytyy paljon mahdollisuuksia tämä on yksi niistä minkä ihmiset useimmiten unohtavat tai vasta löytävät kun käyvät asetuksissa. Samsung esitteli myös samanlaisen ominaisuuden minkä voit löytää HTC Sense puhelimissa, jossa saat kaikki avoimet selainikkunat näkyviin nipistämällä näyttöä.

Multimedia:

Galaxy S 2 on yksi parhaimmista multimediapuhelimista, koska se tarjoaa paljon vaihtoehtoja soittaa, käyttää ja vaikka ostaa mediaa laitteeseen. Galaxy S2 tukee DLNA:ta AllShare:n kautta ja voit streamata mediaa DLNA yhteensopivista laitteista ja päinvastoin. Galaxy S 2:sen vakiosoitin on hyvä ja jos kaipaa lisää ominaisuuksia, muita soittimia on ladattavissa Android marketissa. Takakaiuttimen pitäisi kuulua kovempaa. Musiikin kuuntelu ei ole niin miellyttävä kokemus, minkä olisi voinut saada aikaiseksi jos Samsung olisi lisännyt puhelimeen stereokaiuttimet.

Kamera:

Galaxy S 2:lla on takana 8 megapikselin kamera, megapikselin määrä ei kuitenkaan aina kerro koko totuutta. Samsungin kamera vaikuttaa erittäin laadukkaalta ja alla löytyy muutamia esimerkkiotoksia maksimiresoluutiolla.

Kameran ohjelmisto on mukava käyttää ja tarjoaa monia mahdollisuuksi. Ominaisuuksista löytyy niin värien säätäminen, kuvan laadun asetuksia ja mm. asetuksia kuten silmänräpäyksentunnistin, ulkoilman näkyvyyden tunnistin ja heilumista vakauttava asetus. Kuvia saa suuremmaksi klikkaamalla.

Testikuva 1 Samsung galaxy s2
Testikuva 4 Samsung galaxy s2
Testikuva 3 Samsung galaxy s2
Testikuva 2 Samsung galaxy s2

Tällä hetkellä ei ole vielä kovin montaa Android puhelinta, jotka voivat kuvata 1080p HD kuvaa ja Galaxy S 2:lla Full HD kuvaaminen onnistuu ongelmitta.Video on hyvin terävä ja ei sisällä juurikaan viivettä, toisaalta lisämikrofonilla puhelin saisi suodatettua myös ylimääräisen melun pois.


Akun kestävyys:


Samsung Galaxy S 2 tulee vakiona 1650 mAh akku sisällä ja sen myös huomaa. Puhelimesta saa puristettua helposti yli päivän käyttöiän yhdellä latauskerralla ja käyttöikää voi pidentää käyttämällä valmiiksi asennettua resurssihallintaohjelmistoa, josta saa kätevästi suljettua aktiiviset sovellukset. Akku on siis vaikuttava ja kestää pidempää käyttöä. Laturia ei siis tarvitse käyttää jatkuvasti. Akku saattaa kulua tietenkin hieman nopeammin tehokäyttäjillä, mutta jopa tehokäyttäjät yllättyvät kuinka harvoin akkua on ladattava.


Lopputulos:

Samsung Galaxy S2 on tällä hetkellä markkinoiden paras Android pohjainen älypuhelin. Samsung Galaxy S 2 on siis upea laite, joka varmasti miellyttää kaikkia jotka sen ostavat. Puhelimessa on upea näyttö ja erittäin nopea prosessori ja vaikka tämä on yksi markkinoiden tehokkaimista laitteista on se pidetty ohuena ja kevyänä ja ennen kaikkea tyylikkäänä.

Puhelin on myös puutteita. Kaiuttimet voisivat kuulua kovempaa ja takakuoren irrottamisen yhteydessä pelkää, että hajoittaa takakannen, vaikka todellisuudessa takamuovi kestääkin melkein mitä tahansa taivuttelua. Puutteistaan huolimatta Galaxy S2 on tällä hetkellä markkinoiden paras Androidilla pyörivä älypuhelin.
Samsung on ottanut askelen kohti älypuhelinmaailman kärkeä ja nyt tavoittelee markkinakärkeä kahdella Galaxy S sarjan hittituotteellaan.


2 vastausta artikkeliin “Arvostelussa Samsung Galaxy S 2 (I9100)”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *