iPhone 15 -arvostelu: Kannattava päivitys


Google’n seuraavan sukupolven lippulaivan odotuksen keskellä on täydellinen aika tutustua siihen, mitä iPhone 15/15 Plus tuo pöydälle. Käytännössä nämä mallit sisältävät parhaat ominaisuudet iPhone 15 Pro/Pro Maxista, ilman debyyttiominaisuuksia, kuten Action Button ja periskooppi-kamera. Ne myös ylpeilevät eloisalla väripaletilla ja ovat varustettu edellisen vuoden Pro-tason osilla, poislukien teleskooppikamera.

iPhone 15 kohtaa joitakin haasteita, kuten rajoitettu zoom-kyky kolmannen linssin puuttumisen vuoksi. Kuitenkin se loistaa alueilla. Sen etukamera on ihanteellinen TikTok-entusiasteille, ja sen akun kesto on kiitettävä. Lisäksi USB-C:hen siirtyminen on tervetullut muutos.

Design & Estetiikka

iPhone 15:n muotoilu on sekä hienostunut että leikkisä. Apple on sisällyttänyt lasia koko runkoon ja esitellyt uuden valmistustekniikan. Tuloksena on laite, joka muistuttaa merilasia – sileä ja jalostettu. Puhelimen yhteensopivuus PopSocketsin uusien MagSafe-lisävarusteiden kanssa on bonus, erityisesti kun se yhdistetään pastellisävyihin. Kuitenkin Applen FineWoven-kuoret, vaikkakin toiminnallisia, varjostavat iPhone 15:n hienovaraista estetiikkaa.

Näyttö & Suorituskyky

iPhone 15:ssa on 6,1 tuuman Super Retina XDR -näyttö, kun taas 15 Plusissa on 6,7 tuuman näyttö. Molemmat mallit sisältävät 14 Pro:n Dynamic Islandin hienovaraisen ilmoitusominaisuuden. Kuitenkin iPhone 15:n 60 Hz:n virkistystaajuus jää jälkeen esimerkiksi Pixel 7:n sujuvammasta 90 Hz:sta. Tämä ero tulee huomattavaksi, erityisesti kun selataan sisältöä. Ottaen huomioon sen 989 €:n hintalapun, virkistystaajuuden nosto olisi ollut arvostettu.

Kameraominaisuudet

iPhone 15:n kamerajärjestelmä on vaikuttava, mutta sillä on rajoituksensa zoomauksen suhteen. Sen pääkamerassa on 48 MP:n sensori, jota täydentää 12 MP:n ultralaajakulmalinssi. Uusi muotokuvatila on erottuva ominaisuus, jonka avulla käyttäjät voivat säätää taustan epäterävyyttä jälkikäteen. Kuitenkin iPhone 15:n värialgoritmit kallistuvat keltaisiin ja vihreisiin sävyihin, toisin kuin esimerkiksi Pixelin hieman siniset sävyt.

Pitäisikö sinun päivittää?

Jos olet käyttänyt vanhempaa iPhone-mallia viimeiset kolme vuotta tai kauemmin, iPhone 15 tarjoaa vakuuttavan perusteen päivitykselle. Alkaen 989 €:sta se tarjoaa vankan paketin, jopa hieman alitehoisen USB-C-portin kanssa. Pro-versiossa on lisäominaisuuksia, mutta ne eivät välttämättä ole ratkaisevia. iPhone 15 tarjoaa runsaasti tallennusvaihtoehtoja, alkaen 128 GB:sta ja jopa 512 GB:iin. Ainoa merkittävä kompromissi on teleobjektiivin puuttuminen, mikä saattaa olla ratkaiseva tekijä valokuvauksen harrastajille.

Yhteenvetona iPhone 15/15 Plus on arvokas kilpailija älypuhelinmarkkinoilla, tarjoten suorituskyvyn, estetiikan ja toiminnallisuuden yhdistelmän. Se asettaa vertailukohdan, jonka toivomme tulevien mallien, kuten Pixel 8:n, pyrkivän saavuttamaan tai ylittämään.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *