Operaattorien myydyimmät puhelimet – Maaliskuu 2022


Samsung ja Apple jatkavat vahvoilla sijoituksilla kaikkien operaattorien myydyimpien puhelinten listauksissa. Myös 5G laitteet ovat haluttuja ja harvat 4G laitteet mahtuvat enää myydyimpien listoille.

DNA

”DNA:n myydyimpien puhelinten listan kärkipaikoilla jo pitkään komeillut suomalaisten suosikkipuhelin Samsung Galaxy A52s 5G vei myös maaliskuussa listan ykkössijan, ja jatkaa todennäköisesti kärkisijoilla vielä pitkään. Samsungin vetonauloja ovat monipuoliset ja laadukkaat laitteet, pitkä päivityslupaus ja kattava ekosysteemi, johon kuuluvat puhelinten lisäksi myös kellot, kuulokkeet ja tietokoneet ”, kertoo DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko.

Apple iPhone 13 5G kiri maaliskuun myydyimpien puhelinten listan toiselle sijalle, ja kolmanneksi ylsi Samsung Galaxy A32 5G. Myydyimpien puhelinten joukossa on enää kaksi 4G-mallia: edullinen Xiaomi Redmi 9C NFC (6. sija) ja Apple iPhone 11 (13. sija). Vasta julkistetun kolmannen sukupolven Apple iPhone SE 5G:n sekä Apple iPhone 12 5G -sarjan hintojen laskun myötä 5G-yhteyksillä varustettuun iPhoneen pääsee käsiksi aiempaa edullisemmin, mikä näkyy Apple iPhone 11 -mallin kysynnän lievänä hiipumisena.

”Android-laitteissa jo aiemmin nähty nopea 5G-siirtymä näyttääkin nyt olevan toden teolla käynnissä myös iPhoneissa”, sanoo Aavikko.

DNA:n myydyimmät puhelimet maaliskuussa 2022 (Helmikuun sijoitus sulkeissa):

 1. (1.) Samsung Galaxy A52s 5G
 2. (3.) Apple iPhone 13 5G
 3. (5.) Samsung Galaxy A32 5G
 4. (12.) Samsung Galaxy A22 5G
 5. (14.) Samsung Galaxy S21 5G
 6. (7.) Xiaomi Redmi 9C NFC
 7. (-) Samsung Galaxy S22 5G
 8. (6.) Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 9. (10.) Apple iPhone 12 5G
 10. (11.) Apple iPhone 13 Pro 5G
 11. (-) Samsung Galaxy S21 FE 5G
 12. (-) Samsung Galaxy S22 5G
 13. (-) Apple iPhone 11
 14. (-) Xiaomi Redmi Note 10 5G
 15. (9.) Apple iPhone 12 mini 5G

Elisa

5G-puhelinten osuus Elisan myydyimmistä puhelimista jatkoi maaliskuussa kasvuaan: kuluttajalistalle nousi 12 ja yritysasiakaslistalle peräti 13 eri 5G-puhelinta. 5G-puhelimet ovat tulleet osaksi suomalaisten työ- ja vapaa-aikaa, ja niiden hyödyistä nautitaan jo laajasti. Elisan asiakkaista tyytyväisimpiä ovat ne, joilla on sekä 5G-liittymä että korkealuokkainen laite sen hyödyntämiseen.

5G:n tulo on myös nostanut suomalaisten odotuksia laitteiden teknistä kyvykkyyttä kohtaan, ja puhelimet ovat yhä korkealaatuisempia. ‒ 5G mahdollistaa puhelinten entistä monipuolisemman käytön ja tuo mukanaan uusia ominaisuuksia. Esimerkiksi erilaiset lisättyä todellisuutta hyödyntävät sisältösovellukset tulevat todennäköisesti pian yleistymään, Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Ville Valkama arvioi.

Tällaisia sovelluksia voidaan käyttää esimerkiksi museoiden, näyttelyiden ja eläintarhojen opasteissa. Puhelimen läpi katseltava, lisätyn todellisuuden rikastama näkymä antaa paljon mahdollisuuksia ja uudenlaisia elämyksiä tutuissakin ympäristöissä.

‒ Vastaavanlaista käyttöä monipuolistaa sekin, että puhelinten näyttöjen koko kasvaa edelleen. Huomaamme myös, että asiakkaidemme kiinnostus taittuvanäyttöisiä puhelimia kohtaan lisääntyy, Valkama kertoo. ‒ Puhelimen halutaan edelleen mahtuvan taskuun, mutta sen on oltava silti riittävän iso, jotta katselukokemus on miellyttävä.

Samsung ja Apple ovat edelleen yritysasiakkaiden suosikkeja, ja ne jakoivat myös maaliskuussa listan parhaat sijoitukset. Yritysasiakkaiden myydyimpien puhelinten lähes koko top 10 koostuu 5G-puhelimista.

‒ Tämä tukee hyvin asiakasdataamme, josta näemme, että yritysten siirtymä 5G:hen tapahtuu yhä kiihtyvällä vauhdilla. Nopeat 5G-yhteydet tuovat yrityksille hyötyjä niin paremman henkilöstötyytyväisyyden, vahvan työnantajamielikuvan, vaikuttavan asiakastyön kuin joustavan työnteon näkökulmista. Omaan tutkimustietoomme perustuen tiedämme myös, että eniten 5G-verkossa dataa käyttävät asiakkaat ovat kaikkein tyytyväisimpiä asiakkaitamme, Elisan yritysasiakkaiden liiketoimintajohtaja Petteri Svensson toteaa.

Elisan myydyimmät puhelimet, maaliskuu 2022:

Henkilöasiakkaat

Yritysasiakkaat

Telia

Maaliskuussa puhelinten myyntilistalla käytiin tiukka kamppailu, jossa taistelivat tutut kilpakumppanit, Apple ja Samsung. Kumpikin valmistaja vei listalta viisi sijaa, eikä muille valmistajille jäänyt yhtään listasijoituksia. Samsung kiri tällä kertaa kolmoisvoittoon. Lisämausteen kisaan toi 5G, sillä 80% myydyimmistä puhelimista oli 5G-puhelimia.

”Huomaan toistelevani kuukaudesta toiseen, että Apple ja Samsung hallitsivat taas listaa. Näin oli myös maaliskuussa. Eri mallien menestys listalla vaihtelee kyllä kuukausittain, ja mallikäyristä onkin luettavissa enemmän trendejä, kuten nousussa oleva 5G. Selvästi nousussa ovat myös ihmisten arvomaailmaa kuvaavat valinnat, mikä näkyy varsinkin kierrätyspuhelimien myyntimäärien kasvuna”, kertoo Telian laiteliiketoiminnan johtaja Markku Saranpää.

Myös erilaiset kampanjat muovaavat listaa.

”Maaliskuussa jo perinteeksi muodostunut Luurinmetsästys-kampanjamme sai asiakkaat taas sankoin joukoin liikkeelle sekä Telia Kauppoihin ja verkkokauppaamme. Asiakaspalautteen perusteella varsinkin verkkokauppamme nopeaa toimitusta arvostetaan. Useimmissa tapauksissa ennen klo 18 tehdyt tilaukset ovat asiakkailla jo seuraavana päivänä.”, Saranpää linjaa ja jatkaa:

”Kun yhä useampi myyty puhelin on 5G-kykyinen, myös 5G-liittymät liikkuvat entistä hanakammin asiakkaiden ostoskoreihin.”

Telian kotimaisen Nokian kanssa rakentama 5G-verkko on nyt jo yli 3,7 miljoonan suomalaisen saatavilla.

Maaliskuun myydyimmät puhelimet, kuluttajat (Helmikuun sijoitus sulkeissa):

 1. (2) Samsung Galaxy A02s
 2. (-) Samsung Galaxy S21 5G
 3. (1) Samsung Galaxy A52s 5G
 4. (4) Apple iPhone 13 5G
 5. (5) Apple iPhone 13 Pro Max 5G
 6. (-) Apple iPhone XR
 7. (3) Samsung Galaxy A22 5G
 8. (10) Samsung Galaxy A32 5G
 9. (7) Apple iPhone 13 Pro 5G
 10. (6) Apple iPhone 12 5G

Maaliskuun myydyimmät puhelimet, yritykset (Helmikuun sijoitus sulkeissa):

 1. (1) Samsung Galaxy A32 5G
 2. (8) Samsung Galaxy S21 5G
 3. (7) iPhone 12 5G
 4. (5) Samsung Galaxy A52s 5G
 5. (6) Samsung Galaxy A22 5G
 6. (9) iPhone 13 5G
 7. (2) Samsung Galaxy Xcover 5
 8. (-) Doro 731X
 9. (4) Samsung Galaxy A52 5G
 10. (-) iPhone 11

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *