Arvostelussa: Alto’s Adventure


Alto’s Adventure on Androidille ja iOSille tarjolla oleva lumilautailu peli. Peli on julkaistu jo vuonna 2015, mutta se ei vaikuta pelinautintoon ainakaan negatiivisesti. Pelin Android versio on ilmainen, mutta iOS versiosta joutuu arvostelun aikana maksamaan 4,99€.

Kun pelin avaa ensimmäisen kerran, näkee jo sen kauniin piirrosmaisen grafiikan. Graafinen tyyli pelissä on mukavan pelkistetty ja ruutua ei ole täytetty liiaksi.

Päävalikko

Pelaamisen aloittaminen on tehty hyvin helpoksi. Heti ensimmäisen käynnistyksen yhteydessä pelaaja ohjataan pelaamaan peliä ja tämän ensimmäisen pelikerran aikana peli selitetään pelaajalle.

Pelin ideana on laskea mäkeä mahdollisimman pitkälle lumilaudalla, tehdä temppuja ja samalla kerätä pelin sisäistä valuuttaa. Pelissä vuorokaudenaika ja säätilanne muuttuvat. Nämä vaikuttavat ensisijaisesti näkyvyyteen pelikentällä ja esimerkiksi kiviesteitä on hankalampi havaita yönpimeydessä verrattuna aurinkoiseen päivään. Kentät on toteutettu proseduraalisesti, joten pelattavaa pelissä löytyy.

Ohjaimet pelissä ovat hyvin simppelit. Ainoa ”näppäin” pelissä on näytön näpäytys/painaminen. Näpäytys hyppyyttää hahmoa ja jos näyttöä painaa pidempään, alkaa hahmo tehdä back flippiä. Itselle tämä aiheutti aluksi ongelmia, koska olen aiemmissa peleissä tottunut siihen, että näyttöä oikeasta reunasta painamalla hahmo painuu etukenoon ja vasemmasta reunasta painamalla takakenoon. Tästä johtuen yritin automaattisesti ”tasapainoilla”, joka ei tässä pelissä onnistunut, vaan hahmo pyörii aina vain takaperin riippumatta siitä mistä kohtaa näyttöä painaa.

Pelinäkymä

Pelin valuuttoina toimivat laamat ja coinit. Löydetyillä coineilla voi ostaa parannuksia peliin: coinien keräyksessä käytettävän magneetin käyttöaikaa pidemmäksi, leijuntatoiminnolle pidemmän käyttöajan, pelimekaniikan muuttavan wingsuitin hahmolle tai llama hornin jonka avulla laamoja saa kerättyä enemmän.

Peli tarjoaa myös tuotteita ostettavaksi oikealla rahalla. Oikealla rahalla pelaaja saa ostettua pelin mainosvapaaksi, ikuisen coini boostin ja eri määriä coineja. Lisäksi pelinkehittäjät myyvät myös fyysisiä oheistuotteita, jotka heijastelevat pelin teemaa. Gift shopista pelaaja voi ostaa sukkia, t-paitoja sekä printtitaidetta.

Mainoksia pelissä ei todellakaan ole häiritsevästi. Peli tarjoaa mahdollisuuden jatkaa virheen jälkeen laskua jos pelaaja suostuu katsomaan mainosvideon. Mainosvideota tyrkytetään myös silloin jos laskun jälkeen haluaa saada laskusta saavutetut coinit tuplana. Näiden lisäksi mainoksia ei pelissä esiintynyt ollenkaan eikä siis missään kohtaa tullut vastaan mainoksia, jotka olisi pakko katsoa.

Pidemmän päälle peli saattaa käydä yksitoikkoiseksi. Mutta nopeana ajanvietteenä ja itsensä ”haastamisena” esimerkiksi julkisilla liikkuessa peli vaikuttaa hyvältä vaihtoehdolta ja kokeilemisen arvoiselta. Varsinkin kun peli on ilmaisversionakin lähes mainosvapaa, lisää se pelinautintoa ja pelin suositeltavuutta vahvasti.

Peliä kokeiltiin Nokia X10 puhelimella, jossa on Android 12 asennettuna. Kyseisellä puhelimella ei ainakaan ilmennyt mitään ongelmia suorituskyvyn kanssa.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *