Apple iPhone 4 arvostelu


 Apple iphone 4

Tekniset tiedot


IPhone 4-näyttönä toimii 3,5 tuuman multi touch-laajakuvanäyttö, jonka resoluutio on 960 x 640 pikseliä, 326 pikseliä tuumalla ja 800:1 kontrastisuhteella. Prosessorina toimii 1GHz Apple A4-prosessori, sama jota löytyy myös Apple iPad:ista, ja myös 512 Mt RAM muistia.


Vaihtoehtoina on 16GB tai 32GB muistia sisältävät mallit, joissa on integroitu 802.11 b/g/n WiFi, Bluetooth 2.1 + EDR, A-GPS ja digitaalinen kompassi.


Apple on lisännyt pari uutta anturia iPhone 4:seen. Se sisältää kiihtyvyysanturin samoin kuin edeltäjänsä, siellä on myös kolmen akselin gyro- ja etäisyydentunnistimet, sekä ympäristön valoisuuden tunnistin.


IPhone 4 tukee UMTS / HSDPA / HSUPA (850, 900, 1900, 2100 MHz) ja GSM / EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz) verkkoja. Kamera on myös läpikäynyt suuren päivityksen 3GS jälkeen ja IPhone 4:ssä on nyt viiden megapikselin kamera.


Muotoilu


IPhone 4:ssä on täysin uusi design verrattuna iPhone 3G ja 3GS:ään, Edestä löytyy retina näyttö, jossa on karkaistua lasia ja takaosa on myös valmistettu samasta karkaistusta lasista.


Sivuilta iPhone 4 on suojattu ruostumattomasta teräksestä valistetusta reunuksista ja sinne on myös sijoitettu antennit. Apple on todella parantunut iPhone 4 muotoilua; reunat ovat vähemmän pyöristetyt ja ulkomuoto on enemmän neliömäinen. Takalasi on hieno lisä ja sen pitäisi lopettaa naarmuja kerääntymistä puhelimen takaosaan, mikä oli ongelmana 3GS:ssä. Lasinen takaosa on kuitenki arka särkymiselle ja rikkoutuu helpommin puhelimen pudotessa.


Retina näyttö


IPhone 4 sisältää kokonaan uuden näytön, jota Apple kutsuu Retina näytöksi ja tämä on yksi suurimmista uuden iPhone 4 parannuksista. Näyttö on yksinkertaisesti upea, kaikki näyttää paremmalta iPhone 4:ssa peleistä, videoihin ja jopa verkkosivut ovat erittäin mielyttävää nähtävää Retina näytöltä.


Retina näytön resoluutio on 960 x 640 pikseliä. Pikselitiheys 326 pikseliä tuumalla ja kontrastisuhde 800:1, joten Retina näyttö soveltuu myös elokuvien katseluun erittäin hyvin.


Kamerat


Apple on vihdoin päivittänyt kunnollisen kameran iPhone 4:seen. IPhone 4:ssä on viiden megapikselin kamera, joka pystyy äänittämään 720p HD-videota, myös LED-salama on vihdoin lisätty.


Laadultaan valokuvat iPhone 4 kameralla ovat hyviä, kunhan huolehtii kunnollisesta valaistuksesta. Myös puhelimen etupuolella löytyy VGA-kamera, jota käytetään video-chatin ja Applen FaceTime ominaisuudessa. Laatu on tietysti se mitä voi odottaakin, mutta kamera on riittävä videopuheluihin.


iOS 4

ios 4 kuva

IPhone 4:ssä on myös päivitetty käyttöjärjestelmä, iOS 4 ja sen yksi tärkeimmistä uusista ominaisuuksista on moniajo. Nyt voit helposti siirtyä sovelluksesta toiseen sulkematta niitä välissä ja vaikka tämä on vain Applen tulkinta moniajosta, niin moniajo toimii yllättävän hyvin.


Kansiot on uusi ominaisuus iOS 4:ssä. Voit siis järjestää sovelluksia eri kansioihin ja tällä voit säätää paljon sivuja iPhonen aloitusnäytössä.


Sähköposti on myös yksi merkittävä päivitys iOS 4:ssä. Voit yhdistää kaikki sähköpostitilisi yhteen paikkaan ja saada kaikki sähköpostit yhteen Saapuneet kansioon.


Toinen uusi ominaisuus iOS 4:ssä on kyky muuttaa aloitusnäytön taustakuvaa, sekä lukita näytön. Vaikka tämä on pieni muutos, antaa se mahdollisuuden muokata iPhone 4 personaallisemmaksi. Kaikin puolin iOS 4 on selvä parannus iOS 3:stä.


Akun kesto

Iphone 4 akku

Verrattuna iPhone 3G ja iPhone 3GS, joissa akkua pitää ladata melkein kerran päivässä iPhone 4 selvä parannus. Jos käytät iPhone 4 hieman normaalia kovemmassa käytössä voit  kuitenkin odottaa noin 36 tuntia kestävää akkua ja tämä on valtava parannus verrattuna aiempiin malleihin.


Johtopäätös


IPhone 4 vaikuttaa erittäin hyvältä puhelimelta. Se on valtava parannus iPhone 3GS:stä suunnittelultaan ja toiminnoiltaan. Uusi iOS 4 myös edistysaskel verrattuna iOS 3:seen ja sisältää useita uusia ominaisuuksia.


Apple on onnistunut luomaan jälleen erinomaisen älypuhelimen ja kokonaisuudessa puhelin on erittäin hyvä. Uusi näyttö on yksinkertaisesti upea ja saa kaiken näyttämään niin paljon selkeämmältä ja yksityiskohtaisemmalta verrattuna edelliseen malliin. 


Akun kesto on tervetullut parannus edelliseen malliin. Apple on ratkaissut akkuongelmat mallikkaasti.


Uusi iOS 4 käyttöjärjestelmä sisältää plajon uusia ominaisuuksia, joista esimerkkinä kansiot ja moniajo, vaikka moniajossa on vielä parantamisen varaa. 


Voimme ehdottomasti suositella iPhone 4:ää, jos olet etsimässä uutta älypuhelinta tai jos olet harkinnut päivittää edellisestä iPhone mallista. 

, , , ,

3 vastausta artikkeliin “Apple iPhone 4 arvostelu”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *